Om een brommobiel te mogen besturen moet u in het bezit zijn van een geldig AM rijbewijs. Als u een rijbewijs voor de categorie auto, motor of bromfiets hebt, hoeft u geen examen af te leggen. Er gelden geen medische eisen voor het rijden met een brommobiel. Uw theorie-examen kunt u vanaf 15,5 jaar afleggen, uw praktijkexamen vanaf 16 jaar.

Theorie Examen
Vanaf 15,5 jaar kunt u theorie examen doen. U krijgt 50 vragen voorgelegd: ja/nee vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Het gaat vooral om kennis van de regels en verkeersinzicht. Om te slagen, moet u minstens 44 vragen goed beantwoorden. De vragen worden in de meeste gevallen gesteld aan de hand van verkeerssituaties die u op een tv-scherm ziet. 


Praktijk Examen
Na het slagen voor het theorie-examen mag u vanaf 16 jaar praktijkexamen doen. Dit examen bestaat uit oefeningen waaruit moet blijken dat u de brommobiel voldoende beheerst. Aan die eisen voldoet u niet zomaar. Net als voor de auto of de motor vergt het praktijkexamen voor de brommobiel een gedegen voorbereiding.

U legt het praktijkexamen voor de brommobiel af op een verkeersluw terrein. De examinator ontvangt u bij de brommobiel. Hij neemt het examen af binnen 30 minuten. Tijden het praktijkexamen beoordeelt de examinator uw voertuigbeheersing. U moet daarvoor een aantal oefeningen laten zien. De examinator kiest hierbij uit een van de twee groepen van zes oefeningen. Hij volgt uw verrichtingen te voet.U mag alle zes oefeninngen een keer herkansen. Uiteindelijk moet u minimaal vijf van de zes oefeningen voldoende hebben uitgevoerd.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Als voorbereiding op het praktijkexamen kunt u rijlessen bij ons volgen (in samenwerking met autorijschool Graansma).
Ook verzorgen wij theorielessen t.b.v. het AM rijbewijs. Voor meer informatie kunt u ons contacteren.