Nieuwe uitdaging
Na jarenlang werkzaam te zijn geweest voor een bedrijf dat gazon-, tuin- en parkmachines verkocht en repareerde was Gjalt Hooghiemstra in 2002 op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Op een gegeven ogenblik reed hij achter een brommobiel en omdat hij dit altijd een leuk voertuig had gevonden was zijn interesse gewekt. Rond die tijd werd de 50+ beurs georganiseerd in Utrecht en daar maakte hij, samen met zijn vrouw, kennis met een aantal brommobiel leveranciers.


Opening februari 2003
Omdat hij om zich heen zag dat er steeds meer voorzieningen uit de dorpen verdwenen, de vergrijzing toenam en omdat hij zich er van bewust was dat iedereen, ook bij het ouder worden, graag mobiel wil blijven werd de interesse alleen maar groter. Na een grondig marktonderzoek en na het bezoeken van vrijwel alle brommobiel importeurs en collega dealers in de regio werd besloten om februari 2003 van start te gaan met Minicar Centre Ureterp.  Een specialist op het verkopen, repareren en verhuren van brommobielen.

Al gauw werden de eerste brommobielen, zowel nieuw als gebruikt,  aan geschaft en in de periode van 5 t/m 8 februari werd de openingsshow gehouden.

Anika Hoekstra werd aangetrokken om Gjalt te assisteren bij het verzorgen van de administratie en de verkoop. Al gauw werd het personeelsbestand uitgebreid met een monteur. Omdat een aantal dealer schappen al waren vastgelegd werd gestart met het verkopen van de merken Chatenet, JDM en Grecav. Als snel kwam hier het merk Bellier bij.

'Het is bij een brommobiel net als bij een paar schoenen, ze moeten mooi zijn maar ook lekker zitten en lopen'
Omdat de filosofie van Minicar Centre Ureterp (Afgekort MCU) altijd is geweest “het is bij een brommobiel net als bij een paar schoenen, ze moeten mooi zijn maar ook lekker zitten en lopen” werd al gauw besloten om alle merken brommobielen aan te bieden, maar om deze ook te repareren. De klant wordt uitgenodigd in de showroom om in de brommobiel te gaan zitten, om een proefrit te maken om zo zelf te kunnen bepalen welke brommobiel men het leukst vindt, welke het beste zit en welke het beste rij comfort geeft. Als men maar één merk aanbiedt ontbreekt deze keuze vrijheid en wordt de klant min of meer een brommobiel “in gepraat”.

Uniek in zijn soort
Er zijn in Nederland, maar vooral in het Noorden, maar weinig bedrijven die zich specifiek alleen maar bezig houden met de brommobiel en een bedrijf dat alle merken aanbiedt en onderhoud zijn er in Nederland maar heel erg weinig.

Langzaam maar zeker werd het aanbod uitgebreid en nam het personeelsbestand toe, maar dit kon alleen maar door het feit dat de klanten kring en het aantal verkochte en te onderhouden brommobielen alleen maar toe nam.  

Start brommobielsloperij.nl
Omdat een aantal onderdelen van bepaalde merken brommobielen relatief duur zijn en er geen markt in tweedehands onderdelen bestond werd er in 2008 naast Minicar Centre Ureterp gestart met een nieuw bedrijf, namelijk De Brommobielsloperij. Dit unieke bedrijf demonteert brommobielen en verkoopt gebruikte onderdelen aan brommobiel dealers maar veelal ook aan de particulier, de brommobiel rijder. Deze verkoop gebeurd bijna hoofzakelijk via de web-shop www.brommobielsloperij.nl.

Eerste verkochte brommobiel
(Grecav Eke)